Gefeliciteerd! Je bent op zoek naar hulp en in de rondte aan het kijken wie je hiervoor benadert. Dat is al het halve werk. Hieronder vind je een greep uit de verschillende hulpvragen waar we mee kunnen werken. Klik op een specifieke hulpvraag om meer te weten te komen. Staat jouw specifieke hulpvraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact op te nemen zodat we kunnen kijken of ik je hier alsnog in kan begeleiden.
Angst komt in vele vormen. Fobieën, faalangst, sociale angsten, onderliggende gevoelens van onrust en nervositeit, noem maar op. In therapie kijken we naar hoe deze angsten zijn ontstaan, hoe ze je tegenhouden en hoe je ze kunt overwinnen.
Trauma is een reactie op een schokkende gebeurtenis of serie gebeurtenissen die zó overweldigend is dat het niet goed door het brein verwerkt kan worden. Dit kan onder andere komen door opgroeien in een onveilige thuissituatie, zwaar gepest worden, mishandeling, misbruik, oorlog, een ongeluk of een groot verlies, en het kan nare klachten tot gevolg hebben. Door het verwerken van het trauma kan het een plek krijgen, en kunnen deze klachten afnemen.
Wanneer je jezelf weinig waard vindt of slecht denkt over jezelf kan dat effect hebben op elk onderdeel van je leven. Door op zoek te gaan naar welke overtuigingen of onderliggende gevoelens eraan ten grondslag liggen, waar ze vandaan komen (of bij wie) en hoe je ze los kunt laten, kan er ruimte komen voor een positieve kijk op jezelf en gezonde persoonlijke groei.
Grenzen stellen, aangeven en bewaken kan voor veel mensen lastig zijn, waardoor mensen over je heen denderen, je wensen niet respecteren of nog meer werk op je bord gooien. Hoe kun je jezelf dan laten horen en voor jezelf opkomen? En weet je zelf eigenlijk wel waar je grenzen liggen? We kijken samen naar deze vragen en naar wat er precies in jou geraakt wordt, zodat je uiteindelijk met alle macht kunt zeggen: “Tot hier en niet verder.”
Ben je constant in conflict met een collega of familielid? Vind je het lastig om gehoord te worden of jezelf te uiten op een manier die niet gelijk leidt tot ruzie? Loopt contact met vrienden of naasten stroef en moeizaam? Samen kijken we naar wat er nou eigenlijk fout gaat en hoe je dat kunt oplossen, alleen of samen.
Boosheid kan heel gezond zijn: het kan helpen je grenzen te voelen en aan te geven, door te hebben wanneer iemand je pijn heeft gedaan en te weten waar je morele kompas naartoe wijst. Maar boosheid kan bewust of onbewust ook gebruikt worden als deksel op andere emoties zoals verdriet, angst of rouw, soms met nare gevolgen. Door te kijken naar wat er aan je woede ten grondslag ligt en hoe je hiermee om kunt gaan, kun je rustiger worden en boosheid weer inzetten voor datgene waar het voor bedoeld is.